Mazurek z lukrem

Mazurek z lukrem

Łatwe - 60 Min

  • style Rodzaj dania: Ciasta
  • poll Trudność: Łatwe
  • access_time Czas przygotowania: 60 min
  • timer Czas pieczenia: 20 min
  • place Region: Polska
  • euro_symbol Koszt: Tanie

Przygotowanie

Składniki:

wierzch

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj posiekaną Kasię, jajko i śmietanę.
  2. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i odstaw na godzinę do lodówki.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wylep nim małą prostokątną formę, ponakłuwaj widelcem i piecz w 200 st. C około 20 minut.
  4. Ciasto wystudź.
  5. Cukier puder wymieszaj z wodą i sokiem z cytryny, przełóż na ciasto.
  6. Na powstałym lukrze ułóż dekoracje z migdałów, posiekanych pistacji i paluszków.

Wskazówki pieczenia:

200 stopni C